Vasar-starih-zanata

Вашар старих заната и хране

Вашар старих заната одржан је са циљем промовисања мајстора рукотворина, њихових умећа и истицања вредности знања која се генерацијама преносе и опстају до данас.

На Вашару су били представљени занатски производи и њихове употребне вредности, као и традиционалне технике и вештине израде производа.

Вашар старих заната окупио је белики број занатлија из шумадијског округа али и читаве земље који се баве израдом предмета од земље, дрвета, гвожђа, коже и вуне.

На самом отварању манифестације поред пригодног културно-уметничког програма присутнима се представило и удружење Бели орлови из Београда чији је циљ: сачувати од заборава старе борилачке вештине из 13. и 14. века.

Рашино село посетила је и певачка група Златне руке из Чачка, која се поред музичког дела посетиоцима представила рукотворинама, народном ношњом али и старим традиционалним српским јелима.

Да за очување традиције ипак има довољно интересовања говори и изузетна посећеност манифестације која је као таква део нематеријалног културног наслеђа.

Comments are closed.